Team

Psychologiepraktijk van Eldik

Naast drs. Jorien van Eldik, kinder- en jeugdgedragstherapeut & ontwikkelingspsychologe, zijn eveneens Mariëlle van Seumeren, Msc., kinder- en jeugdsocioloog en Merle Roefs, MSc., orthopedagoog werkzaam binnen de praktijk.

Bovendien loopt er ieder collegejaar een student van de Universiteit van Utrecht stage ter afronding van haar studie kinder- en jeugdpsychologie of orthopedagogiek. Huidig collegejaar (2021-2022) is dit Yaelle Quadvlieg, master stagiaire Orthopedagogiek.

Drs. Jorien van Eldik

Kinder- & Jeugdgedragstherapeut en ontwikkelingspsychologe

Jorien

Kinderen, jongeren en hun ouders helpen bij het aanpakken van problemen geeft mij veel voldoening. Een kind of jeugdige wordt aangemeld met een bepaald probleem, wat klein of groter, enkelvoudig of complexer kan zijn. Samen nagaan wat de achterliggende oorzaak is en het weghalen van obstakels zodat een kind en een gezin zich weer prettig kunnen voelen, is erg boeiend leuk in ons werk. Ik haal veel voldoening uit m’n werk als kinderen en hun ouders een positieve verandering doormaken en zich hierdoor gelukkiger, blijer en meer ontspannen voelen.

Na mijn studie ontwikkelingspsychologie en ervaring binnen een groepspraktijk, ben ik in 2003 mijn eigen praktijk gestart. Ik heb de opleiding tot cognitief gedragstherapeut gevolgd gericht op kinderen en jeugdigen en deze cognitieve gedragstherapie wordt dan ook veel gebruikt. Daarnaast heb ik de opleiding tot EMDR therapeut en schematherapie afgerond, hetgeen erg leuke aanvullende behandelvormen zijn die we binnen de praktijk kunnen bieden.

Mariëlle van Seumeren

Kinder- en jeugdpsycholoog Msc

Veel kinderen en jeugdigen komen verschillende obstakels tegen in hun leven. Deze obstakels kunnen ervoor o.a. voor zorgen dat zij niet lekker in hun vel zitten of worden belemmerd in hun ontwikkeling. Het aanpakken van deze problemen en zien hoe de kinderen en jeugdigen een positieve verandering doormaken is hetgeen wat dit werk zo interessant en leuk maakt. Ervoor zorgen dat zij zich gelukkiger voelen en met een ontspannen gevoel de deur uitgaan is iets waar ik veel voldoening uit haal.
Sinds dat ik mij kan herinneren heb ik de passie gehad om met kinderen te werken en voorgaande jaren was ik ambulant begeleider van adolescenten met psychische problematiek. In 2019 heb ik de masterstudie Clinical Child and Adolescent Psychology afgerond. Tijdens mijn studie heb ik anderhalf jaar stage gelopen binnen de praktijk en sinds januari 2020 ben ik officieel werkzaam als kinder- en jeugdpsycholoog binnen de praktijk. Als team helpen wij kinderen en jeugdigen aan een positieve ontwikkeling van hun mentale gezondheid.

Merle Roefs

Orthopedagoog Msc.

Kinderen en jongeren kunnen problemen ervaren op verschillende gebieden binnen hun ontwikkeling. Het aanpakken en zoeken naar oplossingen van deze problemen is hetgeen wat mij erg aanspreekt. Daarnaast voelt het waardevol om niet alleen jeugdigen, maar ook diens omgeving te kunnen helpen. Het feit dat ieder gesprek anders is en een andere aanpak behoeft, maakt dit werk zo uitdagend. Het geeft me dan ook veel voldoening als ik merk dat een jeugdige zich hierdoor beter en gelukkiger voelt en hiermee een positieve groei doormaakt.

Tijdens mijn studie ‘Pedagogische Wetenschappen’ heb ik verschillende ervaringen mogen opdoen binnen het werkveld. Hierdoor kwam ik er al gauw achter dat voornamelijk het sociaal-emotionele gebied mij aanspreekt. Na het afgelopen jaar mijn masterstage te hebben gelopen en afgerond bij Psychologiepraktijk van Eldik, ben ik zeer dankbaar om sinds juli 2021 aan de slag te mogen gaan als orthopedagoog binnen de praktijk. Ik heb ontzettend veel zin om jeugdigen te kunnen ondersteunen en te zien groeien; dat is waar ik kracht uit haal.

Yaelle Quaedvlieg

Masterstudent Orthopedagogiek Universiteit Utrecht

Ik heb altijd al geweten dat ik met kinderen en jongeren wilde werken. Na het afronden van de HBO-opleiding Pedagogiek was ik nog lang niet uitgeleerd en wilde ik graag nog meer kennis en ervaring opdoen binnen het orthopedagogische werkveld. Dit vond ik bij de masteropleiding ‘Clinical Child, Family and Education Studies’ aan de Universiteit van Utrecht.
Het geeft mij veel voldoening om kinderen en ouders te helpen zich beter te laten voelen en problemen op te lossen. De verschillende kinderen, persoonlijkheden en benaderingen maken het

interessant en uitdagend om dit doel te bereiken. Elk kind is bijzonder en uniek en verdient de beste begeleiding om zich beter en gelukkiger te voelen.
Tijdens mijn HBO-opleiding heb ik al veel stage-ervaring opgedaan, voornamelijk binnen het basisonderwijs en op het gebied van spelbegeleiding, waardoor ik mezelf goed heb kunnen ontwikkelen tot pedagoog. Ik kijk ernaar uit om me tijdens mijn masterstage verder te ontwikkelen tot volwaardig orthopedagoog en ben dankbaar dat ik hier de kans voor krijg binnen Psychologiepraktijk van Eldik!