Team

Psychologiepraktijk van Eldik

Naast drs. Jorien van Eldik, kinder- en jeugdgedragstherapeut & ontwikkelingspsychologe, is eveneens Margriet Dingemans, MSc., orthopedagoog werkzaam binnen de praktijk.
 

Bovendien loopt er ieder collegejaar een student van de Universiteit van Utrecht stage ter afronding van haar master studie kinder-en jeugdpsychologie. Huidig collegejaar (2018-2019) is dit Mariëlle van Seumeren.

Drs. Jorien van Eldik

Kinder- & Jeugdgedragstherapeut en ontwikkelingspsychologe 

Jorien

Kinderen, jongeren en hun ouders helpen bij het aanpakken van problemen geeft mij veel voldoening. Een kind of jeugdige wordt aangemeld met een bepaald probleem, wat klein of groter, enkelvoudig of complexer kan zijn. Samen nagaan wat de achterliggende oorzaak is en het weghalen van obstakels zodat een kind en een gezin zich weer prettig kunnen voelen, is erg boeiend leuk in ons werk. Ik haal veel voldoening uit m’n werk als kinderen en hun ouders een positieve verandering doormaken en zich hierdoor gelukkiger, blijer en meer ontspannen voelen.

Na mijn studie ontwikkelingspsychologie en ervaring binnen een groepspraktijk, ben ik in 2003 mijn eigen praktijk gestart. Ik heb de opleiding tot cognitief gedragstherapeut gevolgd gericht op kinderen en jeugdigen en deze cognitieve gedragstherapie wordt dan ook veel gebruikt. Daarnaast heb ik de opleiding tot EMDR therapeut afgerond, hetgeen een erg leuke aanvullende behandelvorm is die we binnen de praktijk kunnen bieden.

Naast mijn werk binnen de praktijk ben ik werkzaam als schoolpsycholoog op het R.S.G. Lingecollege in Tiel, afdeling HAVO/VWO. Zowel binnen de praktijk als op de school doe ik mijn werk met ontzettend veel plezier. Elk gesprek is anders en vraagt een andere aanpak en begeleiding. Naast mijn werk doe volg ik na- en bijscholing om zo op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen.

Ik combineer mijn werk met het moederschap van drie kinderen. Deze afwisseling vind ik erg leuk!

 

Marielle van Seumeren

Master stagiair kinder- en jeugdpsychologie 

Sinds dat ik mij kan herinneren heb ik de passie gehad om met kinderen te gaan werken. In het verleden heb ik dan ook dansles gegeven aan jongeren, en op dit moment werk ik als Begeleider met tieners om aan o.a. hun zelfredzaamheid t werken. Het geeft mij veel voldoening om te zien dat de kinderen vooruitgang boeken, en ik daarbij heb kunnen helpen. Door mijn interesse in de ontwikkeling van kinderen, wist ik al vroeg dat ik Psychologie wilde gaan studeren. In 2015 ben ik begonnen aan de Bachelor Psychologie aan de Universiteit van Utrecht. Mijn interesses heb ik kunnen combineren, door het studiepad Kinder- en Jeugdpsychologie te kiezen.

In maart afgelopen jaar kreeg ik de mogelijkheid om, tijdens mijn Bachelor, een ervaringsstage te lopen bij Jorien van Eldik. Deze kans heb ik enthousiast met beide handen aangepakt. Sindsdien heb ik al veel geleerd over de werkzaamheden van een Ontwikkelingspsycholoog. Hierdoor heb ik veel kinderen al leren kennen, en ook zien groeien. Huidig collegejaar (2018-2019) zal ik beginnen aan de master Clinical Child and Adolescent Psychology, en daarbij mijn masterstage lopen bij Van Eldik Psychologiepraktijk.

Margriet Dingemans

MSc., orthopedagoog

margriet

De dankbaarheid van een kind en diens ouders – dat is waar ik het voor doe. Ik haal zeer veel voldoening uit het werken met en ondersteunen van kinderen en jeugdigen. Samen gaan we aan de slag om het kind of de jeugdige zo goed mogelijk te helpen. Dat iedereen anders is en op een andere manier benaderd dient te worden, maakt het werk zo interessant en uitdagend.

Sinds mei 2018 ben ik werkzaam in de praktijk. Na mijn studie ‘Pedagogische Wetenschappen’ heb ik ruim 1,5 jaar lang ervaring opgedaan in het werkveld, specifiek gericht op leerproblemen met al dan niet bijkomende problematiek. Ik merkte echter dat mijn passie ligt op het gebied van de psychologie. Enorm gemotiveerd en dankbaar ben ik dus als orthopedagoog aan de slag gegaan bij Psychologiepraktijk van Eldik. Het samen werken aan het verder ontplooien van een kind of een jeugdige, geeft mij onwijs veel energie.