Team

Psychologiepraktijk van Eldik

Naast drs. Jorien van Eldik, kinder- en jeugdgedragstherapeut & ontwikkelingspsychologe, zijn eveneens Mariëlle van Seumeren, Msc., kinder- en jeugdsocioloog en Margriet Dingemans, MSc., orthopedagoog werkzaam binnen de praktijk.
.
Bovendien loopt er ieder collegejaar een student van de Universiteit van Utrecht stage ter afronding van haar studie kinder- en jeugdpsychologie of orthopedagogiek. Huidig collegejaar (2019-2020) is dit Tessa Brasser, master stagiaire Orthopedagogiek.

Drs. Jorien van Eldik

Kinder- & Jeugdgedragstherapeut en ontwikkelingspsychologe

Jorien

Kinderen, jongeren en hun ouders helpen bij het aanpakken van problemen geeft mij veel voldoening. Een kind of jeugdige wordt aangemeld met een bepaald probleem, wat klein of groter, enkelvoudig of complexer kan zijn. Samen nagaan wat de achterliggende oorzaak is en het weghalen van obstakels zodat een kind en een gezin zich weer prettig kunnen voelen, is erg boeiend leuk in ons werk. Ik haal veel voldoening uit m’n werk als kinderen en hun ouders een positieve verandering doormaken en zich hierdoor gelukkiger, blijer en meer ontspannen voelen.

Na mijn studie ontwikkelingspsychologie en ervaring binnen een groepspraktijk, ben ik in 2003 mijn eigen praktijk gestart. Ik heb de opleiding tot cognitief gedragstherapeut gevolgd gericht op kinderen en jeugdigen en deze cognitieve gedragstherapie wordt dan ook veel gebruikt. Daarnaast heb ik de opleiding tot EMDR therapeut afgerond, hetgeen een erg leuke aanvullende behandelvorm is die we binnen de praktijk kunnen bieden.

Naast mijn werk binnen de praktijk ben ik werkzaam als schoolpsycholoog op het R.S.G. Lingecollege in Tiel, afdeling HAVO/VWO. Zowel binnen de praktijk als op de school doe ik mijn werk met ontzettend veel plezier. Elk gesprek is anders en vraagt een andere aanpak en begeleiding. Naast mijn werk doe volg ik na- en bijscholing om zo op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen.

Ik combineer mijn werk met het moederschap van drie kinderen. Deze afwisseling vind ik erg leuk!

Mariëlle van Seumeren

Kinder- en jeugdpsycholoog Msc

Veel kinderen en jeugdigen komen verschillende obstakels tegen in hun leven. Deze obstakels kunnen ervoor o.a. voor zorgen dat zij niet lekker in hun vel zitten of worden belemmerd in hun ontwikkeling. Het aanpakken van deze problemen en zien hoe de kinderen en jeugdigen een positieve verandering doormaken is hetgeen wat dit werk zo interessant en leuk maakt. Ervoor zorgen dat zij zich gelukkiger voelen en met een ontspannen gevoel de deur uitgaan is iets waar ik veel voldoening uit haal.
Sinds dat ik mij kan herinneren heb ik de passie gehad om met kinderen te werken en voorgaande jaren was ik ambulant begeleider van adolescenten met psychische problematiek. In 2019 heb ik de masterstudie Clinical Child and Adolescent Psychology afgerond. Tijdens mijn studie heb ik anderhalf jaar stage gelopen binnen de praktijk en sinds januari 2020 ben ik officieel werkzaam als kinder- en jeugdpsycholoog. Enorm dankbaar ben ik, dat ik na een mooie stageperiode, nu aan de slag mag gaan bij Psychologiepraktijk van Eldik. Als team helpen wij kinderen en jeugdigen aan een positieve ontwikkeling van hun mentale gezondheid.

Margriet Dingemans

MSc., orthopedagoog

margriet

De dankbaarheid van een kind en diens ouders – dat is waar ik het voor doe. Ik haal zeer veel voldoening uit het werken met en ondersteunen van kinderen en jeugdigen. Samen gaan we aan de slag om het kind of de jeugdige zo goed mogelijk te helpen. Dat iedereen anders is en op een andere manier benaderd dient te worden, maakt het werk zo interessant en uitdagend.

Sinds mei 2018 ben ik werkzaam in de praktijk. Na mijn studie ‘Pedagogische Wetenschappen’ heb ik ruim 1,5 jaar lang ervaring opgedaan in het werkveld, specifiek gericht op leerproblemen met al dan niet bijkomende problematiek. Ik merkte echter dat mijn passie ligt op het gebied van de psychologie. Enorm gemotiveerd en dankbaar ben ik dus als orthopedagoog aan de slag gegaan bij Psychologiepraktijk van Eldik. Het samen werken aan het verder ontplooien van een kind of een jeugdige, geeft mij onwijs veel energie.

Merle Roefs

Master stagiaire Orthopedagogiek Universiteit Utrecht

Op de middelbare school kwam ik er al gauw achter dat ik graag met kinderen en jongeren wilde werken en kwam ik al snel tot het besluit om de studie Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit van Utrecht te volgen. Kinderen en jongeren kunnen problemen ervaren op verschillende gebieden binnen hun ontwikkeling. Het aanpakken en zoeken naar oplossingen van de problemen die kinderen kunnen ervaren, spreekt mij erg aan. Het geeft me veel voldoening als ik merk dat een kind zich hierdoor beter en gelukkiger voelt. Tijdens mijn bachelor heb ik onder andere ervaring opgedaan met het begeleiden van een jongen met autisme, stage gelopen binnen het middelbare onderwijs en heb ik slachtoffers van een misdrijf ondersteund bij Slachtofferhulp. Van deze ervaringen heb ik een hoop mogen leren en mijzelf kunnen ontwikkelen.

Door het opdoen van deze verschillende ervaringen kwam ik erachter dat vooral het sociaal-emotionele gebied mij ontzettend aanspreekt. Ik ben dan ook erg dankbaar dat ik mijn eindstage van de master ‘Clinical Child, Family and Education studies’ bij Psychologiepraktijk van Eldik mag lopen en ik heb ontzettend veel zin om me dit jaar als volwaardig orthopedagoog te ontwikkelen!